Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι μηχανών άλεσης;

Χρόνος απελευθέρωσης: 2022-08-22 10:20:55  Hits: 29

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι μηχανών άλεσης;

70 -8-8.jpg

Παρακάτω είναι μια σύντομη επισκόπηση των διαφόρων τύπων εργασιών άλεσης που χρησιμοποιούνται.


οριζόντια άλεση

Στις οριζόντιες μηχανές, ο άξονας είναι παράλληλος με την επιφάνεια κομματιού προς κατεργασία. Μπορεί να δημιουργήσει τα επίπεδα, τα επίπεδα, τις λοξοχές και τα αυλάκια στο κομμάτι προς κατεργασία.


άλεση τέλους

Μπορείτε να σκεφτείτε μια κάθετη λειτουργία άλεσης ως μια λειτουργία διάτρησης επειδή ο άξονας είναι κάθετος προς το σταθερό κομμάτι προς κατεργασία ή την επίπεδη κινούμενη επιφάνεια του τεμαχίου προς κατεργασία.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, μπορείτε να δείτε τη σύγκριση οριζόντιας με κάθετη μηχανή άλεσης.


Πολυάριθμες-άλεση άξονα

Σε πολλαπλά-άλεση άξονα, το εργαλείο μπορεί να κινηθεί σε τέσσερις ή περισσότερες κατευθύνσεις.


Στην περίπτωση των 5 κατευθύνσεων, η μηχανή ονομάζεται 5-μηχανή άξονα. Όσο υψηλότερος είναι ο άξονας, τόσο πιο σύνθετα μέρη μπορούν να δημιουργηθούν.


Φρέζισμα στηλών και γονάτων

Οι μηχανές άλεσης στηλών και γονάτων είναι επίσης γνωστές ως μηχανές άλεσης μεταβλητής ταχύτητας. Σε αυτές τις μηχανές, η κάθετη κίνηση της συνέλευσης στηλών και γονάτων είναι πολύ ακριβής για ακριβείς κάθετες εργασίες άλεσης.


Μηχανή άλεσης ράβδων

Σε έναν μύλο κριών, το εργαλείο μπορεί να μετακινηθεί προς τα εμπρός ή προς τα πίσω σε οριζόντιο άξονα. Αυτό γίνεται με ένα κινητό έμβολο που συνδέεται με τον άξονα.


Μηχανή άλεσης κατασκευής σταθερού κρεβατιού

Σε αυτά τα μηχανήματα, δεν υπάρχει καμία κίνηση των όρθιων, των γονάτων ή των σέλων. Το σταθερό κομμάτι προς κατεργασία βρίσκεται σε ένα τραπέζι τοποθετημένο απευθείας στο κρεβάτι της μηχανής. Αυτές οι μηχανές είναι συνήθως λιγότερο ακριβές από άλλες λόγω του απλού σχεδιασμού τους.


Εργασίες σχεδίασης και άλεσης

Στην εμπρόσθια άλεση, η τέμνουσα δράση συμβαίνει σε ένα επίπεδο μέσω της γραμμικής σχετικής κίνησης του τεμαχίου προς κατεργασία και του τέμνοντος εργαλείου. Αυτές οι μηχανές άλεσης χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν αεροπλάνα.


Για να αποφασίσετε ποια μηχανή άλεσης χρειάζεστε, μπορείτε να διαβάσετε τον αναλυτικό οδηγό μας.


Ποιες είναι οι εφαρμογές και οι χρήσεις των μηχανών άλεσης;

Για να πάρετε μια ακριβή εικόνα της εφαρμογής της κατεργασίας αφήστε' s διαιρεί τη συζήτηση σε δύο μέρη-τα υλικά που υποστηρίζει και οι βιομηχανίες που χρησιμοποιούν τη διαδικασία άμεσα ή έμμεσα.


Γνωρίζετε ήδη τι είναι η άλεση Χρησιμοποιείται για να διαμορφώσετε και να διαμορφώσετε μέρη. Εδώ είναι τα υλικά στα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε την άλεση:


Υλικά συμβατά με την άλεση CNC

Το μέταλλο είναι ένα από τα πιο κοινά υλικά για άλεση. Τα μέταλλα λιώνουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, καθιστώντας τα άχρηστα για διαδικασίες όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση. Ως εκ τούτου, η άλεση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαμορφώσετε το μέταλλο.


Τα πλαστικά και τα ελαστομερή είναι επίσης κατάλληλα για άλεση λόγω των φυσικών και χημικών ιδιοτήτων τους. Η χρήση μεθόδων υψηλής θερμοκρασίας με πλαστικά συχνά αλλάζει τη χημική τους σύνθεση.


Επιπλέον, απελευθερώνουν τοξικούς αναθυμιάσεις όταν θερμαίνονται. Ως εκ τούτου, οι διαδικασίες χωρίς θερμότητα όπως η άλεση είναι ιδανικές για αυτά τα υλικά.


Τα κεραμικά και τα σύνθετα υλικά έχουν συχνά θερμοκρασία-ανθεκτικές ιδιότητες που τα καθιστούν ακατάλληλα για τις τρισδιάστατες διαδικασίες εκτύπωσης και σχηματοποίησης. Η άλεση είναι καλύτερη για αυτά τα υλικά επειδή λειτουργεί χωρίς να καταστρέφει το υλικό με οποιονδήποτε τρόπο.


Πολλοί άνθρωποι το κάνουν.' Δεν το ξέρω αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλεση για να διαμορφώσετε το γυαλί. Το γυαλί είναι εύθραυστο και σπάει εύκολα με άλλες διαδικασίες σχηματοποίησης. Ως εκ τούτου, η άλεση με το σωστό εργαλείο είναι μια καλή επιλογή για αυτόν τον τύπο υλικού.


Για πιο συγκεκριμένα υλικά και περιπτώσεις χρήσης, δείτε τον οδηγό μας για τα υλικά άλεσης και πώς να επιλέξετε ένα για την εφαρμογή σας.


Βιομηχανίες που χρησιμοποιούν μηχανές άλεσης CNC

Εσύ' Θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των βιομηχανιών που χρησιμοποιούν άλεση.


Φυσικά, αυτή η έκπληξη θα επιλυθεί όταν μάθετε για τα πλεονεκτήματα της άλεσης έναντι άλλων εναλλακτικών στην επόμενη ενότητα.


Ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους χρήσης της τεχνολογίας είναι η ταχεία κατασκευή πρωτοτύπων, η οποία παρέχει στους σχεδιαστές και τους μηχανικούς έναν γρήγορο και αξιόπιστο τρόπο για να δείτε πώς ένα προϊόν ή μέρος θα κοιτάξει σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης.


Ορισμένες βιομηχανίες που χρησιμοποιούν άλεση είναι:


αυτοκίνητο

Η αυτοκινητοβιομηχανία απαιτεί μεγάλο αριθμό υπηρεσιών κατασκευής συνήθειας για τα μέρη αυτοκινήτων. Τα μέρη κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μηχανές άλεσης για τη διαδικασία κατασκευής και επισκευές.


αεροδιαστημική

Λόγω της ακραίας ακρίβειάς τους, οι υπηρεσίες άλεσης χρησιμοποιούνται κατανοητά ευρέως στην αεροδιαστημική βιομηχανία, ότανe η τεχνολογία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην παραγωγή διαφόρων εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ορθής λειτουργίας των αεροσκαφών.


Η αεροδιαστημική βιομηχανία χρησιμοποιεί πολλά ειδικά υλικά με πολύ υψηλή σκληρότητα και υψηλής θερμοκρασίας αντίσταση. Για τη διαμόρφωση αυτών των υλικών, η βιομηχανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις μηχανές άλεσης.


Μερικά από τα μέρη που παράγονται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία περιλαμβάνουν εξαρτήματα κινητήρα, εξαρτήματα εργαλείων προσγείωσης και πλάκες καυσίμου.


μεταποίηση μετάλλων

Οι μηχανές άλεσης είναι η ραχοκοκαλιά οποιασδήποτε βιομηχανίας επεξεργασίας μετάλλων. Οι μηχανές είναι γρήγορες, αυτοματοποιημένες και αποτελεσματικές. Επίσης, λειτουργεί σε όλα τα μέταλλα. Ώστε εσύ' Θα βρείτε μια μηχανή άλεσης σε κάθε κατάστημα επεξεργασίας μετάλλων.


γεωργία

Ο γεωργικός εξοπλισμός απαιτεί πολλά μεγάλα εργαλεία και εξαρτήματα συνήθειας. Αυτά δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας μια μηχανή άλεσης CNC' υπηρεσία κατασκευής κατά παραγγελία.


ηλεκτρονικό προϊόν

Η υψηλή ευελιξία και ακρίβεια των μηχανών άλεσης τα καθιστούν ιδανικά για τη βιομηχανία ηλεκτρονικών. Οι μηχανές άλεσης μπορούν όχι μόνο να διαμορφώσουν τους αγωγούς και τα μέταλλα που απαιτούνται για τη μετάδοση, αλλά και τα πολυμερή φύλλα που κρατούν αυτούς τους αγωγούς.


ιατρική

Στον ιατρικό τομέα, εξειδικευμένα συστατικά χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τη διάγνωση, αλλά και για εφαρμογές όπως η προσθετική. Αυτά δημιουργούνται χρησιμοποιώντας άλεση με κατάλληλο σχεδιασμό.


Η κατεργασία επιτρέπει στα μέρη και τα εργαλεία να κατασκευάζονται από πολλούς βαθμούς τιτανίου και ανοξείδωτου, υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή νυστέριων, ιατρικών συσκευών και εμφυτευμάτων.


άμυνα

Η άλεση χρησιμοποιείται επίσης για να κάνει στρατιωτικά εξαρτήματα. Στην πραγματικότητα, η πρώτη εφαρμογή της διαδικασίας άλεσης ήταν στην κατασκευή όπλων. Ακόμη και πρωτότυπα




Προηγούμενος: Τι είναι η άλεση κ...

Επόμενο: Τα κύρια πλεονεκτ...