Είναι CNC A CNC τόρνο ή ένα κέντρο κατεργασίας?έξι πλεονεκτήματα της επεξεργασίας CNC

Χρόνος απελευθέρωσης: 2022-09-07 09:50:11  Hits: 21
\\ Η ανάπτυξη της τεχνολογίας αριθμητικού ελέγχου βασίζεται σε εργαλεία ελέγχου αριθμητικού ελέγχου και η ανάπτυξη εργαλείων αριθμητικού ελέγχου έχουν βιώσει πέντε γενιές αριθμητικών συστημάτων ελέγχου όπως ηλεκτρονικούς σωλήνες, τρανζίστορ, μικρά ολοκληρωμένα κυκλώματα, μεγάλα ολοκληρωμένα κυκλώματα, και μικρούς υπολογιστές και μικροεπεξεργαστές. Το σύστημα ελέγχου Hardware

Based που εφαρμόζεται με ηλεκτρονικά κυκλώματα ονομάζεται γενικά συνηθισμένο σύστημα αριθμητικού ελέγχου ή NC για σύντομο χρονικό διάστημα. Σύστημα, που αναφέρεται ως CNC (τέταρτη γενιά) και MNC (πέμπτη γενιά). Η αριθμητικά ελεγχόμενη μηχανική κατεργασία (CNC) είναι μια διαδικασία κατασκευής που έχουν ενσωματωθεί πολλές βιομηχανίες στις διαδικασίες παραγωγής τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χρήση μηχανών CNC μπορεί να αυξήσει την παραγωγή. Επιτρέπει επίσης ένα ευρύτερο φάσμα εφαρμογών από τα χειροκίνητα μηχανήματα που λειτουργούν. Είναι το CNC A CNC τόρνο ή ένα κέντρο κατεργασίας; Χρησιμοποιείται κυρίως για την κοπή των εσωτερικών και εξωτερικών κυλινδρικών επιφανειών των τμημάτων άξονα ή των τμημάτων του δίσκου, των εσωτερικών και εξωτερικών κωνικών επιφανειών οποιασδήποτε γωνίας κωνικής, συμπλόκου περιστρεφόμενων εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών και κυλινδρικών και κωνικών νημάτων κλπ. Και μπορεί να εκτελέσει αυλάκωση, Διάτρηση, επανασύνδεση, οπές και τραυματισμούς, κλπ. Wher--101 · όπως στην κατεργασία CNC, το μηχάνημα λειτουργεί μέσω αριθμητικού ελέγχου, στο οποίο ένα πρόγραμμα λογισμικού καθορίζεται για τον έλεγχο του αντικειμένου. Η γλώσσα πίσω από τη μηχανική κατεργασία CNC, γνωστή και ως G-code, χρησιμοποιείται για τον έλεγχο διαφόρων συμπεριφορών της αντίστοιχης μηχανής, όπως η ταχύτητα, ο ρυθμός τροφοδοσίας και ο συντονισμός. Για να το πούμε απλά, τα κέντρα κατεργασίας CNC δεν περιλαμβάνουν μηχανές CNC και μηχανές άλεσης CNC. Τα κέντρα επεξεργασίας CNC είναι επίσης σε μορφή μηχανών φρεζαρίσματος CNC, αλλά έχουν μόνο περιοδικά εργαλείων. Ως εκ τούτου, το CNC είναι ένα κέντρο κατεργασίας, το οποίο είναι διαφορετικό από το CNC τροχιές στα ακόλουθα σημεία:

1. Δομική διαφορά:&#-

cnc Τα κέντρα κατεργασίας είναι τουλάχιστον τρία

axis ελεγχόμενα, ενώ τα cnc cnc τυλίγματα είναι δύο

axis ελεγχόμενα.

-2. Διαφορά μεταξύ των εργαλείων κατεργασίας:-


The CNC Το κέντρο επεξεργασίας έχει ένα περιοδικό εργαλείων και ο CNC CNC τόρνος χρησιμοποιεί έναν κάτοχο εργαλείου. Υπάρχουν περισσότεροι τύποι περιοδικών εργαλείων σε κέντρα κατεργασίας CNC από αυτά των τόρνων CNC. Υπάρχει τύπος δίσκου, τύπος καπέλου κάδου, τύπος αλυσίδας, τύπος πιατάκι, σύγχρονος τύπος κλπ. Η χωρητικότητα εργαλείων των περισσότερων περιοδικών εργαλείων είναι υψηλότερη από αυτή των εργαλείων CNC. Η χωρητικότητα του εργαλείου του rack είναι μεγάλη.


3. Διαφορετική περιοχή επεξεργασίας


The fore fachining centers CNC είναι μεγαλύτερη από εκείνη των τυλιών CNC. Τα CNC CNC TORKES χρησιμοποιούνται κυρίως για την επεξεργασία περιστροφικών τμημάτων.


4. Διαφορές προγραμματισμού


cnc Το κέντρο μηχανικής κατεργασίας και ο προγραμματισμός CNC CNC είναι παρόμοιοι σε ορισμένες πτυχές, αλλά ο προγραμματισμός του κέντρου επεξεργασίας CNC είναι πιο περίπλοκος. Ταχύτητα και θέση των λειτουργιών του μηχανήματος και εκτελέστε τις μέσω λογισμικού σε επαναλαμβανόμενους, προβλέψιμους κύκλους με ελάχιστη ή καθόλου ανθρώπινη παρέμβαση. Κατά τη διάρκεια της μηχανικής κατεργασίας CNC, τα σχέδια CAD σε 2D ή 3D σχεδιάζονται και στη συνέχεια μετατρέπονται σε κωδικό υπολογιστή για εκτέλεση από το σύστημα CNC. Μετά την είσοδο στο πρόγραμμα, η δοκιμή του χειριστή τοnruns για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σφάλματα στην κωδικοποίηση. Χάρη σε αυτές τις δυνατότητες, η διαδικασία έχει υιοθετηθεί σε όλες τις γωνιές της βιομηχανίας κατασκευής, με την κατεργασία CNC να είναι ιδιαίτερα σημαντική στην παραγωγή μετάλλων και πλαστικών. Τα πλεονεκτήματα της μηχανικής κατεργασίας CNC αντικατοπτρίζονται κυρίως στα ακόλουθα σημεία:

1. Το CNC μπορεί να επεξεργαστεί αυτόματα. Η μηχανική κατεργασία CNC αναφέρεται συνήθως σε κατεργασία ακριβείας που ελέγχεται αριθμητικά από έναν υπολογιστή. Ως εκ τούτου, μπορεί να ελεγχθεί από τις οδηγίες του προγράμματος του εργαλείου CNC και η όλη διαδικασία επεξεργασίας πραγματοποιείται αυτόματα σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος. Το εργαλείο έχει υψηλό βαθμό αυτοματοποίησης, ο οποίος μειώνει σημαντικά την ένταση των εργαζομένων των εργαζομένων. Αυτό έχει πολλά πλευρικά οφέλη για τους χρήστες CNC, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης κόπωσης του χειριστή, λιγότερα σφάλματα λόγω ανθρώπινου σφάλματος και συνεπών και προβλέψιμων χρόνων κατεργασίας για κάθε τεμάχιο εργασίας.


2. Υψηλή ακρίβεια CNC κατεργασία. Το δεύτερο μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τεχνολογίας CNC είναι η συνέπεια και η ακρίβεια του τεμαχίου εργασίας. Οι τυπικές ακρίβεια των σημερινών μηχανών CNC έχουν φτάσει σε δύο χιλιοστά έως τέσσερα χιλιοστά της ίντσας ή 0,05 έως 0,10mm, με επαναληψιμότητα κοντά ή καλύτερα από οκτώ χιλιοστά της ίντσας ή 0,02mm. Αυτό σημαίνει ότι μόλις επικυρωθεί ένα πρόγραμμα, δύο, δέκα ή χίλια πανομοιότυπα μέρη μπορούν εύκολα να παραχθούν με την ίδια ακρίβεια και συνέπεια. Η μαζική παραγωγή μπορεί να επιτευχθεί και η ποιότητα του προϊόντος είναι εύκολη στον έλεγχο. Δεδομένου ότι αυτά τα μηχανήματα εκτελούνται από προγράμματα υπολογιστών, η εκτέλεση διαφορετικών τεμαχίων εργασίας είναι τόσο απλή όσο η φόρτωση διαφορετικών προγραμμάτων. Αυτό φέρνει επίσης ένα άλλο όφελος, γρήγορη μετατροπή. Δεδομένου ότι αυτά τα μηχανήματα είναι πολύ εύκολο να ρυθμιστούν και να τρέξουν και τα προγράμματα μπορούν να φορτωθούν εύκολα, έχουν πολύ σύντομους χρόνους εγκατάστασης.


-4. Υψηλή απόδοση μηχανικής κατεργασίας CNC. Η κατεργασία CNC μπορεί να πραγματοποιήσει πολλαπλές συνδέσεις και να επεξεργαστεί σύνθετα μηδενικά σημεία. Όταν το σχήμα και το μέγεθος των τμημάτων πρέπει να αλλάξουν, μόνο το πρόγραμμα NC πρέπει να αλλάξει, εξοικονομώντας χρόνο προετοιμασίας παραγωγής.-

5. Η κατεργασία CNC μπορεί να επεξεργαστεί σύνθετα προφίλ που είναι δύσκολο να επεξεργαστεί με συμβατικές μεθόδους και ακόμη και να επεξεργαστεί ορισμένα μη παρατηρήσιμα εξαρτήματα κατεργασίας.

6. Στην περίπτωση της πολλαπλής περιόδου, η παραγωγή μικρών παρτίδων CNC, το MadeInnoble.com έχει υψηλότερη απόδοση παραγωγής, η οποία μπορεί να μειώσει το χρόνο για την προετοιμασία της παραγωγής, τη ρύθμιση εργαλειομηχανών και την επιθεώρηση της διαδικασίας και τη μείωση του χρόνου κοπής λόγω της χρήσης της βέλτιστης ποσότητας κοπής .


&The παραπάνω είναι τα έξι πλεονεκτήματα της επεξεργασίας CNC και αν το CNC είναι εργαλείο CNC ή κέντρο κατεργασίας.#

Προηγούμενος: Τι σημαίνει το CNC?τ...

Επόμενο: No