Τα κύρια πλεονεκτήματα της άλεσης

Χρόνος απελευθέρωσης: 2022-08-22 10:29:18  Hits: 21

Τα κύρια πλεονεκτήματα της άλεσης

71 8-8.jpg

Η τεχνολογία άλεσης θεωρείται ευρέως ως μια από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους παραγωγής εξαρτημάτων από ποικίλα υλικά για διάφορους λόγους.


Ας' Δείτε μερικά από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της άλεσης και της κατεργασίας παρακάτω:


Υψηλή παραγωγικότητα-Η άλεση είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία και η ταχύτητα κίνησης εργαλείων δεν περιορίζεται από τους ανθρώπους. Αυτό δημιουργεί υψηλή παραγωγικότητα ασύγκριτη από άλλες διαδικασίες παραγωγής.

Ανάμιλλη ακρίβεια-Η ακρίβεια και η ακρίβεια της άλεσης είναι ασύγκριτη στον κόσμο, γι' αυτό χρησιμοποιείται σε τομείς όπως η αεροδιαστημική και η ιατρική ότανe κάθε λεπτομέρεια πρέπει να εκτελεστεί χωρίς το παραμικρό σφάλμα. Χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά πρότυπα και την αυτόνομη κατεργασία στην οποία βασίζεται η άλεση, το ανθρώπινο λάθος στη διαδικασία κατασκευής μπορεί να εξαλειφθεί και η προκύπτουσα ακρίβεια είναι όσο το δυνατόν πιο τέλεια.

Μακροπρόθεσμα – Επειδή οι μύλοι μπορούν πραγματικά να τρέξουν στον αυτόματο πιλότο και δεν απαιτούν πολλή ανθρώπινη συμμετοχή, μπορούν να τρέξουν για ημέρες στο τέλος, παράγουν μέρη με σταθερή ακρίβεια. Η μόνη φορά που μια μηχανή πρέπει να σταματήσει είναι όταν χρειάζεται τακτική συντήρηση ή όταν συμβαίνει ένα ατύχημα.

Λιγότεροι άνθρωποι – Η αυτοματοποιημένη διαδικασία στην οποία βασίζεται η άλεση σημαίνει επίσης ότι χρειάζονται λιγότεροι άνθρωποι για την παρακολούθηση και λειτουργία της, γεγονός που όχι μόνο αυξάνει την αποδοτικότητα αλλά και μειώνει το κόστος παραγωγής. Μόνο λίγοι εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες απαιτούνται για την επίβλεψη ολόκληρης της διαδικασίας, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερο κόστος-αποτελεσματικότητα για τον τελικό πελάτη.

Προηγμένες δυνατότητες-Χάρη στο προηγμένο λογισμικό αυτοματοποίησης και σχεδιασμού, οι μηχανές άλεσης μπορούν να ξεπεράσουν τους πιο εξειδικευμένους τεχνικούς που χρησιμοποιούν χειροκίνητες μηχανές, ακόμα και αν η ίδια η διαδικασία κατασκευής είναι παρόμοια. Αυτό όχι μόνο σημαίνει καλύτερη συνέπεια και την εξάλειψη του ανθρώπινου σφάλματος, αλλά σημαίνει επίσης την ικανότητα παραγωγής πιο σύνθετων σχεδίων, με διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και υφές.

Συνέπεια-Δεδομένου ότι η διαδικασία πίσω από την άλεση είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένη, μπορεί να αποφέρει αξιοσημείωτη συνέπεια ακόμα και όταν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το εργαλείο αλλάζουν. Μόλις δημιουργηθεί το κύριο αρχείο του σχεδίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία απεριόριστου αριθμού αντιγράφων, όλα της ίδιας ποιότητας και χωρίς παρεκκλίσεις. Κάθε μέρος θα ταιριάζει τέλεια με την προηγούμενη έκδοση, η οποία είναι δύσκολο ακόμη και για τον πιο εξειδικευμένο χειρωνακτικό χειριστή να κάνει.

κλιμακωτή-Η άλεση είναι μια πολύ κλιμακωτή λύση. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να υιοθετηθεί από βιομηχανίες όλων των μεγεθών. Εάν το χρησιμοποιήσετε για το εργαστήριό σας, η διαδικασία μπορεί να αυξηθεί με το μέγεθος του εργαστηρίου. Επιπλέον, οι μηχανές άλεσης είναι διαθέσιμες για μέρη όλων των μορφών και μεγεθών.

Πόσο κοστίζει μια μηχανή CNC;

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που επηρεάζουν το κόστος μιας μηχανής άλεσης. Ως εκ τούτου, το εύρος τιμών αυτών των μηχανών είναι πολύ υψηλό.

CNC άλεση και τρισδιάστατη εκτύπωση

Για να δείτε πώς λειτουργεί η άλεση σε σύγκριση με άλλες εναλλακτικές λύσεις, αφήστε' Σύγκριση άλεσης λεπτομερώς με τον στενό ανταγωνιστή της-3εκτύπωση.


βασικό

Πρώτον, οι βασικές αρχές της άλεσης και της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι εντελώς αντίθετες. Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μια διαδικασία πρόσθετης κατασκευής. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργεί ένα κομμάτι προσθέτοντας υλικό στρώμα προς στρώμα, συνήθως λιώνοντας γραμμές υλικού.


Από την άλλη πλευρά, η διαδικασία κατεργασίας είναι μια αφαιρετική διαδικασία κατασκευής. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει με ένα μπλοκ υλικού και δημιουργεί το επιθυμητό μέρος αφαιρώντας υλικό από αυτό το μπλοκ.


Ευελιξία

Επειδή η τρισδιάστατη εκτύπωση λειτουργεί με την τήξη των κλώνων του υλικού και τη χρήση της για να κάνει μέρη, λειτουργεί μόνο με ειδικούς τύπους πολυμερών υλικών που μπορούν να αντέξουν τη διαδικασία. Από την άλλη πλευρά, η άλεση είναι μια πολύ ευέλικτη διαδικασία που μπορεί να εφαρμοστεί σε μια ευρεία ποικιλία υλικών.


εύκολο στη χρήση

Τόσο οι μηχανές όσο και η τρισδιάστατη εκτύπωση απαιτούν λογισμικό για να δημιουργήσουν το αρχικό σχέδιο της μηχανής. Ωστόσο, η κατασκευή απαιτεί μια επιλογή μεταξύ διαφορετικών εργαλείων και ρυθμίσεων για αυτά τα εργαλεία και διαφορετικών ρυθμίσεων θέσης.


Δεν υπάρχουν εκτεταμένες απαιτήσεις ρύθμισης για την τρισδιάστατη εκτύπωση. Ως εκ τούτου, η τρισδιάστατη εκτύπωση θεωρείται απλούστερη διαδικασία, ενώ η άλεση απαιτεί εξειδικευμένους χειριστές.


ακρίβεια

Η σχετική ακρίβεια της άλεσης και της τρισδιάστατης εκτύπωσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο που επιλέγετε. Οι περισσότερες μηχανές άλεσης έχουν γενικά καλύτερη ακρίβεια από την τρισδιάστατη εκτύπωση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά σχήματα και γεωμετρίες που μπορούν να δημιουργηθούν μόνο με τρισδιάστατη εκτύπωση.


κόστος

Εάν η άλεση ή η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι φθηνότερη θα εξαρτηθεί από τις απαιτήσεις σας για τη μηχανή. Για μεγάλα-απαιτήσεις κλίμακας, η άλεση είναι η φθηνότερη επιλογή. Ωστόσο, για πρωτότυπα και μικρά-ανάγκες κλίμακας, η τρισδιάστατη εκτύπωση τείνει να είναι περισσότερο κόστος-αποτελεσματικό.


Πώς να επιλέξετε την υπηρεσία άλεσης;

Η άλεση είναι πολύ χρήσιμη για μια ευρεία ποικιλία έργων. Ωστόσο, για να επωφεληθείτε από τα οφέλη που αναφέρονται παραπάνω, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε μια αξιόπιστη εταιρεία για να συνεργαστείτε.


Στην πραγματικότητα, εταιρείες από όλο τον κόσμο προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών κατεργασίας έτσι θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον μια βασική κατανόηση των αναγκών σας πριν προσεγγίσετε πιθανούς υποψηφίους.


Από τη μία πλευρά, θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε κάποια ιδέα για το είδος του εξαρτήματος που θέλετε να κάνετε ή τον τύπο των εργαλείων που χρειάζεστε. Αν το κάνεις' T, εσύ' Θα δυσκολευτείτε να περιορίσετε τον κατάλογο των εταιρειών που μπορούν να σας παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες άλεσης.


Δεδομένου ότι η τεχνολογία και η τεχνογνωσία που απαιτούνται για ένα έργο άλεσης είναι υψηλή, είναι επιτακτική ανάγκη να αναζητήσετε μια εταιρεία με την απαραίτητη εμπειρία και καλή φήμη.


Περιηγηθείτε στις μαρτυρίες και τις κριτικές προηγούμενων πελατών για να δείτε τι είδους εμπειρίες είχαν με την εταιρεία και ποια προβλήματα ήταν σε θέση να λύσουν.


Αρκετές εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες άλεσης αλλά ενώ είναι σημαντικό να βρεθεί μια λογική τιμή, δεν μπορεί να είναι σε βάρος της κακής ποιότητας.

Συμπερασματικά

Η άλεση αριθμητικού ελέγχου υπολογιστών είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μας έχει δώσει η σύγχρονη τεχνολογία. Μας δίνει πρωτοφανή παραγωγή


Προηγούμενος: Ποιοι είναι οι δια...

Επόμενο: Τι σημαίνει το CNC?τ...